e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Η χειροτονία του νέου Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Σεβαστιανού Ροσσολάτου [3ωρο video]

 Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014, ώρα 5.30 μ.μ. 





Βιογραφικό του νέου Αρχιεπισκόπου

Ο π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος γεννήθηκε την 19η Ιουνίου 1944 στην Ερμούπολη της Σύρου. Αφού ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές στη Σύρο, φοίτησε στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο των Μαριανών Αδελφών της Αθήνας. Από το 1962 ως το 1968 παρακολούθησε σειρά φιλοσοφικών και θεολογικών μαθημάτων ως σπουδαστής του Ελληνικού Κολλεγίου της Ρώμης και κατέστη άξιος του Διπλώματος Φιλοσοφίας και Θεολογίας του Ποντιφικού Γρηγοριανού Πανεπιστημίου.

Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος την 21η Ιουλίου 1968 από τον αείμνηστο Επίσκοπο Σύρου, Θήρας κλπ. Γεώργιο Ξενόπουλο στην Άνω Σύρο και τοποθετήθηκε στην Επισκοπή Σύρου. Ως ιερέας υπήρξε υπεύθυνος του Θεομητορικού Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης, διευθυντής της εφημερίδας της Επισκοπικής του Επαρχίας, μέλος διαφόρων Επιτροπών της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, ιδιαιτέρως της επί της Θείας Λατρείας.

Είναι επίσης μέλος της Επισκοπικής Κούριας, μέλος του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου, και δίδαξε το μάθημα των Θρησκευτικών επί σειρά ετών στα δημόσια σχολεία. Συνεργάστηκε στο ποιμαντικό έργο τής προετοιμασίας των μελλονύμφων στο ιερό μυστήριο του Γάμου, προσφέροντας την καθοδήγησή του στα νεαρά ζευγάρια.

Εκτός από τα Ελληνικά, μιλά Ιταλικά και Γαλλικά.

(Πηγή: cyclades24.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια: