e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Η Κατερίνα Δεμέτη για τη Βραδιά El Greco: "Η ανακοίνωσή μου θα σχετίζεται με τα ελληνικά στοιχεία μέσα στην τέχνη του"


Στο σημερινό φύλλο τής καθημερινής εφημερίδας ΗΜΕΡΑ Ζακύνθου (φ. 4837, σελ. 6) υπάρχει αναφορά στην επικείμενη Βραδιά El Greco της ερχόμενης Κυριακής. Εκεί, η κ. Κατερίνα Δεμέτη, η οποία -ως γνωστόν- θα είναι η ομιλήτρια περί του Γκρέκο Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, έχει κάνει την ακόλουθη ενδιαφέρουσα δήλωση: 

"Η επιλογή του τίτλου για το θέμα που θα παρουσιάσω δεν είναι τυχαία. Το προσδιοριστικό επίθετο Greco το χρησιμοποιώ γιατί στη διεθνή βιβλιογραφία ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος παρουσιάζεται σαν ο Ισπανός ζωγράφος με την ελληνική καταγωγή. Αλλά νομίζω ότι, σε μια εποχή που ακόμα και το θέμα της Αμφίπολης μάς ιντριγκάρει και θέλουμε πάρα πολύ να θίξουμε τα θέματα που έχουν να κάνουν με την ελληνικότητα της τέχνης μας και γενικά με το να φωτίσουμε τις στιγμές που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα σαν Έλληνες, η ανακοίνωσή μου στην εκδήλωση θα σχετίζεται με αυτό: με τα ελληνικά στοιχεία μέσα στην τέχνη του El Greco"

Δεν υπάρχουν σχόλια: