e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Τιμή και μνήμη Αγίας Βαρβάρας της Αθληφόρου στην Παναγούλα Μπανάτου

Πρωί 4ης Δεκεμβρίου 2014 στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου 
Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας 






































































Στον ναό της Παναγούλας Μπανάτου, όλα ήταν ανοιξιάτικα σήμερα το πρωί -παρά του ότι βρισκόμαστε στον Δεκέμβριο- κι έτοιμα για τον Όρθρο, την Αρτοκλασία και τη θεία Λειτουργία. Ηλιόλουστο περιβάλλον, πλούσιος διάκοσμος από άνθη, χαροποιά αισθήματα επί τη συνάξει για την μνήμη της Αγίας Βαρβάρας, την οποία σέβεται πολύ ο λαός μας, εξαιτίας της σωτηρίας της Ζακύνθου από τη Βλογιά, το 1725. 

Εκτός από τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια, έλαβαν μέρος στο Ιερατικό Συλλείτουργο, ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης (Εφημέριος Αγίου Χαραλάμπη στο Ποτάμι πόλεως), ο Οικονόμος Παναγιώτης Πόθος (Εφημέριος Αγίου Ευσταθίου Αργασίου) και ο Πρεσβύτερος Νικόλαος Γουσέτης (Εφημέριος Αγίου Γεωργίου Χουρχουλιδίου και Αγίου Νικολάου Κουκουναρίας). 

Έψαλαν, μαζί με τον Πρωτοψάλτη μας κ. Δημήτρη Κάνδηλα και τους συνεργάτες του, οι Ψάλτες του Ι. Ν. Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Μαχαιράδου, ενώ μέσα στο εκκλησίασμα βρίσκονταν ευάριθμοι μαθητές από το Γυμνάσιο Βανάτου, μαζί με τους καθηγητές τους. 

Στην ομιλία του ο π. Παναγιώτης αναφέρθηκε στο ότι η Αγία Βαρβάρα υποστήριξε με το αίμα την αφοσίωσή της στον Χριστό, γενόμενη έτσι φωτεινότατο παράδειγμα για τους νέους της εποχής μας κυρίως, οι οποίοι έχουν αποπροσανατολισθεί, μη έχοντας πλέον εμπνευστή και μπροστάρη στον αγώνα της ζωής τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: