e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Το ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ έχει γενέθλια: 15 χρόνια καθημερινότητας

Το ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ έχει γενέθλια: 15 χρόνια καθημερινότητας
Κάντε κλικ στην ανωτέρω αφίσα για να δείτε όλες τις επετειακές δημοσιεύσεις για τα 15χρονα του ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Δευτέρα της Λαμπρής 2014 στη Φανερωμένη Μπανάτου
Λειτουργία της Δευτέρας του Πάσχα και Αναστάσιμος Εσπερινός στο ναό του Ευαγγελισμού - Αμμάν Ιορδανίας / أثنين الباعوث وغروب المحبة

Δευτέρα της Διακαινησίμου, 21 Απριλίου 2014, προεστώτος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Βενεδίκτου 
Ανταπόκριση: Butros M. Janho

في جو خشوعي احتقل في كنيسة بشارة والدة الإله باثنين الباعوث وغروب المحبة
الأثنين 21 تيسان 2014
عمان - الأردن


 ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΜΗΝΥΜΑ 
 ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ κ. ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ 

Σ Κ Ο Π Ο Σ    Ζ Ω Η Σ

Η λύπη έδωσε την θέση της στην χαρά, η απαισιοδοξία στην βεβαιότητα, η απογοήτευση στην νίκη, αφού:
Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ    Α Ν Ε Σ Τ Η!

Όχι για δική Του δόξα, αλλά για την δική μας σωτηρία, όχι για προσωπική Του ικανοποίηση, αλλά για πανανθρώπινη λύτρωση. Υπάρχει ελπίδα, γιατί αναστήθηκε Εκείνος, για να ζωντανέψει ότι η αμαρτία και η αδικία είχε νεκρώσει. Ο αγώνας του καθενός μας έχει πλέον σκοπό ζωής. Να Τον ακούσουμε με την καρδιά μας, να Του προσφέρουμε την εμπιστοσύνη μας. Να Τον πιστέψουμε με την ψυχή μας, να Του χαρίσουμε το όραμά  μας. 

Από την όμορφη Ιορδανία απευθυνόμαστε στον Πατέρα και  Δεσπότη μας, την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη μας  κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟ και καταθέτουμε στο ωμοφόριό του τον υιϊκό σεβασμό μας και την αφοσίωσή μας, παρακαλώντας τον όπως έχουμε τις πρωθιεραρχικές  ευχές του και την πατρική του στοργή για τον ιερό κλήρο και τον ευσεβέστατο λαό της φιλόξενης χώρας αυτής που τελεί υπό την αδιασάλευτη σκέπη του και φροντίδα του. Ιδιαίτερα για τους φιλόθεους Άρχοντες του τόπου τούτου, ενώνοντας τις ευχές μας σ΄ εκείνες του Μακαριωτάτου μας, ευχόμαστε εγκάρδια ο Θεός να φυλάττει και να ευλογεί τον Εξοχώτατο Βασιλέα μας και την λαμπρή Οικογένειά του, ώστε εμείς όλοι να απολαμβάνουμε την προστασία και την  αγάπη τους. 


Όσο θα υπάρχει ο Γολγοθάς, τόσο πρέπει να θυμόμαστε  ότι πρέπει να πάψουν οι αδικίες στον κόσμο. Όσο ο Πανάγιος Τάφος θα δίνει το Φως του, τόσο η οικουμένη δεν θα έχει σκοτάδια. Όσο θα ακούγεται το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεώς Του τόσο οι άνθρωποι δεν θα χάνονται, γιατί:
Α Λ Η Θ Ω Σ   Α Ν Ε Σ Τ Η!
Ο  Φιλαδελφείας Βενέδικτος

Ανάσταση στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου της Ζακύνθου

 Μεσάνυχτα 19ης προς 20ή Απριλίου 2014, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄ 
Ευγενική παραχώρηση φωτογραφιών στο Νυχθημερόν: Γιώργος Γεωργιάδης 


Το Πάσχα της Ουκρανικής Εκκλησίας / У Пасхальну ніч Місцеблюститель Київської Митрополичої кафедри очолив святкове богослужіння у Києво-Печерській Лаврі

υπό τον τοποτηρητή του Μητροπολιτικού Θρόνου 
 19η προς 20ή Απριλίου 2014, στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου