Ιδιοκτήτης: π. Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ι. Μ. Ζακύνθου. Είναι e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου. Οι κ.κ. δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα μόνο σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, κατόπιν συνεννοήσεως και πάντως με αναφορά του συγκεκριμένου συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

Αποκαταστάθηκε το ιστορικό καμπαναρίο τση Δερματούσας στο Τραγάκι


Με χαρά και ικανοποίηση πληροφορούμαστε από τις ανωτέρω φωτοαποτυπώσεις ότι αυτές τις ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του κομψού και λυγερόκορμου Καμπαναρίου της ιστορικής πάλαι ποτέ Μονής του Δερματά, στο χωριό Τραγάκι της Ζακύνθου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μνημείο έλκει την ιστορική καταγωγή του από τα μέσα του 16ου αιώνα, αλλά υπέστη πολλαπλές οδύνες από τις αλλεπάλληλες σεισμικές εμπειρίες του νησιού, αλλά -και διατί να το κρύψωμεν, άλλωστε- από την διαχρονική (εγκληματική εν πολλοίς) αδιαφορία των υπευθυνοανευθύνων. Τώρα, λοιπόν, μετά και την τελική επιθεώρηση της αρχαιολόγου κ. Δήμητρας Νικολιά, υπεύθυνης της 20ής Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για τη Ζάκυνθο, παραδίδεται στο αρχαίο κάλλος του προς χρήση. 

Από την θέση αυτή δεν έχουμε παρά να επαινέσουμε τον φίλεργο εφημέριο Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Κονίδη και το φιλοπρόοδο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, που τον περιβάλλει, για την όλη δραστηριότητά τους!