e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Συνεργασία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων με την Δήμαρχο Ερέτριας


Ωριαία συνάντηση με την κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, Δήμαρχο Ερέτριας, είχε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου, ο Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος.

            Η κ. Δήμαρχος, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο κ. Σίμο Χριστόπουλο κι έναν Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ερέτριας, υπευθύνους για θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού τού ως άνω Δήμου, ενημέρωσε τον Γραμματέα και τον κ. Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος του Συν. Γραφείου, για τις δράσεις του Δήμου στα θέματα που αφορούν την ανάδειξη και προβολή του Προσκυνηματικού Τουρισμού στα όρια του Δήμου Ερέτριας.

            Από την πλευρά του, ο π. Σπυρίδων ενημέρωσε την κ. Αλημπατέ και τους συνεργάτες της για την έως σήμερα δραστηριότητα του Συνοδικού Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος κάνοντας ειδική μνεία στον ορισμό εκπροσώπου σε κάθε μία από τις Ι. Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για θέματα Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκ. Τουρισμού), καθώς και για τις σχεδιαζόμενες για το έτος 2015 δράσεις και συμμετοχές του σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου και του πρόσφατα κυκλοφορηθέντος νέου Ερωτηματολογίου για Θέματα Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και Καταγραφής των Μοναστηριακών και Εκκλησιαστικών Προϊόντων.

            Μετά την συνάντηση η κ. Δήμαρχος και οι συνεργάτες της, συνοδευόμενοι από τον Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου, είχαν ολιγόλεπτη επικοινωνία και συνεργασία με τον νέο Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφ. Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμεντα, όπου τονίσθηκε η ιδιαίτερη αξία και σημασία της συνεργασίας των Tοπικών Φορέων με τις Συνοδικές Υπηρεσίες και τις κατά τόπους Ι. Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Ολόκληρη η περί Αγίου Σπυρίδωνος Βραδιά του Κέντρου Λόγου "Αληθώς" [3 videos + φωτοπαραλειπόμενα]

Κέντρο Λόγου ΑΛΗΘΩΣ | Ναός Παναγούλας Μπανάτου | βράδυ 30ής Νοεμβρίου 2014


Ό,τι είναι η πανσέληνος για τους λυκάνθρωπους, είναι η Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τους αντιοικουμενιστές!

Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκουλάκης από το Αννόβερο της Γερμανίας


Ό,τι είναι η πανσέληνος για τους λυκάνθρωπους, είναι η Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τους αντιοικουμενιστές!

Βρισκόμαστε μια μέρα μετά τα «φοβερά» και «τρομερά» γεγονότα που συνέβησαν στο Φανάρι κατά τον εορτασμό της Θρονικής εορτής. Όλες τις προηγούμενες μέρες το διαδίκτυο «έβραζε» από τις παρεμβάσεις των σούπερ ορθοδόξων, των αντιοικουμενιστών. Το τι έχουν γράψει δε λέγεται. Τα όσα ανεύθυνα, ψευδή, ανερμάτιστα και φαιδρά κατέθεσαν δεν περιγράφεται. Δόθηκε ευκαιρία σε πολλούς να εμφανισθούν ως εκκλησιολόγοι, δογματολόγοι, κανονολόγοι κ. ά. και όλοι τους, μα όλοι είχαν ένα κοινό σημείο: καταριόντουσαν τον Πάπα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη διεκδικώντας για τον εαυτό τους το αλάθητο! 

Διατυμπάνιζαν το «πούλημα» της Ορθοδοξίας και την σίγουρη ένωση με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επισήμως κατά την ημέρα της Θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Σήμερα βέβαια μια μέρα μετά, ούτε λέξη! Τους χάλασε τη «σούπα» που είχαν ετοιμάσει να σερβίρουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Αν και υπάρχουν κάποιοι που σιγοψιθυρίζουν σε κάποιες ιστοσελίδες ότι, «ευτυχώς που υπήρξαν δυναμικές αντιδράσεις κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα!». 

Ένα είναι σίγουρο, ότι όλοι αυτοί που σήκωσαν τόση σκόνη τις προηγούμενες μέρες, το έκαναν χωρίς να έχουν κάτι συγκεκριμένο υπόψη τους. Μοναδικό τους κίνητρο το μένος κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η γλώσσα τους στάζει δηλητήριο τόσο, που, αν καμιά φορά τη δαγκώσουν και καταπιούν, κινδυνεύουν από ισχυρή δηλητηρίαση. 

Στην πραγματικότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει σχέση μόνο με το μίσος που τρέφουν απέναντί του. Σε ότι αφορά τον πόλεμο που του κάνουν, πολεμούν έναν Πατριάρχη που έχουν δημιουργήσει με την αρρωστημένη φαντασία τους. Μάχονται ένα ανεύθυνο, ένα κακό και δόλιο πρόσωπο που έχουν κατασκευάσει και τους μοιάζει απόλυτα. 

Εγκαλούν τον Οικουμενικό για αντιεκκλησιολογική συμπεριφορά. Ποιοι; Οι ανεκκλησίαστοι! Εκείνοι που έχουν αναγάγει εαυτούς εις εκκλησία! Ελέγχουν τον Πατριάρχη για αντικανονικές ενέργειες οι συναγελαζόμενοι με εκείνους που έχουν αποκοπεί από την Εκκλησία, εκείνοι που έχουν ως πρότυπά τους αφορισμένους και καθηρημένους! 

Θα μπορούσαμε πολλά να γράψουμε, όμως για ποιο λόγο; Μήπως υπάρχει περίπτωση να συνέλθουν, να επανακάμψουν, να ζητήσουν συγγνώμη; Όλοι αυτοί που το προηγούμενο διάστημα κατέθεταν «λόγον ανούσιον και ανυπόστατον» υπάρχει περίπτωση να ομολογήσουν την αποτυχία τους; Πολύ δύσκολο γιατί διακατέχονται από εωσφορικό εγωισμό!

Αντί επιλόγου παραθέτω αυτό που λέμε στην Κρήτη: «Την ήπιατε; Με τις υγείες σας!» 

Αναχώρηση του Οικουμενικού Πατριάρχου για το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN)

Ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Πατριάρχης, τήν Τρίτην, 2αν Δεκεμβρίου, ἀνεχώρησεν ἀεροπορικῶς εἰς Γενεύην, ἔνθα προσκληθείς ὑπό τοῦ ἐκεῖσε Εὐρωπαϊκοῦ Κέντρου Πυρηνικῶν Ἐρευνῶν (C.E.R.N.) θά παραστῇ εἰς τάς ἑορταστικάς ἐκδηλώσεις ἐπί τῇ 60ῇ ἐπετείῳ ἀπό τῆς ἱδρύσεώς του. 

Τήν Πατριαρχικήν συνοδείαν ἀποτελοῦν οἱ Σεβ. Μητροπολῖται Γέρων Περγάμου κ. Ἰωάννης καί Ἑλβετίας κ. Ἱερεμίας, ὁ Πανοσιολ. Τριτεύων κ. Θεόδωρος καί ὁ Ἐντιμ. κ. Χρυσοβαλάντης Τζαβίδης, Γραμματεύς τῶν Πατριαρχείων. 

 Ὁ Παναγιώτατος προεπέμφθη ἐν τῷ ἀεροδρομίῳ ὑπό τοῦ Ἐπιτρόπου Αὐτοῦ, Σεβ. Μητροπολίτου Καλλιουπόλεως καί Μαδύτου κ. Στεφάνου, Πρωτοσυγκελλεύοντος, καί θά ἐπιστρέψῃ εἰς τήν Πόλιν, τήν Παρασκευήν, 5ην τ.μ.