e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Ιερώθηκε σήμερα ο Δρ Αλέξανδρος Καριώτογλου








Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσέβιο και στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, στην Πλάκα, έλαβε σήμερα τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης, αυτόν του Διακόνου, ο έγκριτος θεολόγος Καθηγητής Δρ Αλέξανδρος Καριώτογλου, σε ηλικία 66 ετών. Ο π. Αλέξανδρος θα χειροτονηθεί, αύριο Κυριακή, Πρεσβύτερος. 

Του ευχόμαστε να είναι ΑΞΙΟΣ της κλίσης του, η οποία κατέστη ήδη κλήση Θεού!

Αξίζει να Σας παρουσιάσουμε τη σχετική είδηση - πρόσκληση την οποίαν κοινοποίησαν, μέσω facebook, ο π. Αλέξανδρος και η σύζυγός του, που αφορά στο σημαντικότατο αυτό γεγονός της ζωής τους: 


Αγαπημένοι μας φίλοι, μαθητές και φοιτητές, 
 «Φθάσαμε στ' ανείπωτα» και προχωρούμε στο μεγαλύτερο βήμα της κοινής μας ζωής, ολοκληρώνοντας –ελπίζουμε- έτσι τη θεολογική μας ιδιότητα. 
 Στις 10 και 11 Ιανουαρίου, μετά από κοινή απόφαση, προχωρούμε στην χειροτονία μου σε Διάκονο και Πρεσβύτερο στις αντίστοιχες μέρες. 
 Η χειροτονία θα γίνει στον Άγιο Νικόλαο Ραγκαβά, στην Πλάκα (8-10 π.μ) 
Σας καλούμε όλους στην χαρά μας. 
 Αλέξανδρος και Αγγελική Καριώτογλου


Ο Αλέξανδρος Καριώτογλου γεννήθηκε στη Λίμνη Ευβοίας το 1948 και κατάγεται από τη Σάμο. Αποφοίτησε από το Πυθαγόρειο Γυμνάσιο Σάμου και σπούδασε θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Munster της Γερμανίας. Ειδικεύτηκε στην Ιστορία των Θρησκευμάτων και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση, για τρία χρόνια στη Θεολογική Σχολή Αγίου Ανδρέου στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας καθώς και για οκτώ χρόνια στο Παιδαγωγικό Τμή­μα του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας. Υπήρξε σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Αφυπηρέτησε από τη θέση του Σχολικού Συμβούλου Πειραιώς. 

Έχει συγγράψει βιβλία επιστημονικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου, μέρος του συλλογικού συγγράμματος του Θεολογικού Τμήματος για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ένα σημαντικό αριθμό άρθρων. Για το βιβλίο του "Ορθοδοξία και Ισλάμ" έχει τιμηθεί με το Α΄ βραβείο Αμπντί Ιπεκτσί. Εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς των θεολόγων, θεωρείται ότι προσπαθεί να συνδυάσει την Ορθόδοξη Θεολογία με ένα σύγχρονο και εμπειρικό τρόπο θέασης της ζωής. Είναι παντρεμένος από το 1973 με την Αγγελική Τζουβάλη-Καριώτογλου και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: