e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στον Δήμαρχο Σμύρνης Aziz Kocaoğlu

Σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 2015, στη Σμύρνη 








Εθιμοτυπική, αλλά και εγκάρδια, συνάντηση με τον Aziz Kocaoğlu, τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης είχε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά την πρωινή Πατριαρχική Λειτουργία στον πρόσφατα αποκατεστημένο Ναό του Αγίου Βουκόλου της ιστορικής και αγαπημένης αυτής πόλης και αφού από κοινού φύτεψαν έξω από τον Ναό ένα δέντρο μυρτιάς, προς ένδειξιν φιλίας και αδελφοσύνης. 

Και από τις δύο πλευρές υπογραμμίστηκε η ανοικτότητα και η ανοχή που απολαμβάνουν οι κάτοικοι της πόλης και δη οι μειονότητες, ο δε Δήμαρχος επέδωσε στον Πατριάρχη, ως αναμνηστικό δώρο, πλακέτα με το ιστορικό ρολόι της Σμύρνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: