e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Η ονομαστική εορτή του Μητροπολίτου Μαραθώνος κ. Μελίτωνος
























Με σεμνό τρόπο -λόγω Μεγάλης Τεσσαρακοστής- τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, των εν τη λίμνη της Σεβαστείας μαρτυρησάντων, στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος. Στην ενορία που υπηρέτησε ως εφημέριος έως της εκλογής του εις Επίσκοπον, τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη των Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, ο εορταζόμενος, Σεβ. Μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων, ενώ συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος αλλά και Ιερείς οι οποίοι συνδέονται πνευματικά μαζί του.

Στην προσλαλιά του ο Σεβ. κ. Μελίτων αναφέρθηκε στο μαρτύριο των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, οι οποίοι ήσαν επίλεκτοι αξιωματικοί, κι όμως έζησαν με ανιδιοτέλεια και ενίσχυαν τους συνανθρώπους τους, δείχνοντας έτσι σε εμάς, τον δρόμο για την Επουράνιο Βασιλεία. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε και δοξολογούμε τον Θεό που μας χάρισε τέτοια μεγάλα δείγματα πίστεως. Όσο μεγάλα και να είναι τα βάρη, οι δυσκολίες και τα μαρτύρια στη ζωή μας, όταν υπάρχει μέσα πίστη, όλα ξεπερνιούνται. Η ζωή μας δεν είναι μόνο για την καλοπέραση. Αλλά έχει αξία όταν περνά μέσα από τις δοκιμασίες, τις δυσκολίες και το μαρτύριο της καθημερινότητας».

Λίγο πριν την απόλυση, διαβάστηκε το κόλλυβο προς τιμήν των Αγίων Τεσσαράκοντα, ενώ ο Μητροπολίτης δέχθηκε τις ευχές από τους πιστούς της ενορίας του Αγ. Γεωργίου, που τόσο αγαπά και διατηρεί άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: