e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Κυκλοφορήθηκε το 3ο τεύχος του e-περιοδικού "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO"












Υπό τον γενικό τίτλο «Ο Παράδεισος τους... η κόλαση μας» κυκλοφόρησε σήμερα το τρίτο τεύχος του πρώτου ψηφιακού περιοδικού για το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ στην Ελλάδα, αγγίζοντας το θέμα του κινδύνου εμφάνισης ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων στην χώρα.

Σε μια εποχή που η τηλεόραση αλλά και τα κοινωνικά δίκτυα «βομβαρδίζουν» καθημερινά τους πολίτες με εικόνες φρίκης από τις περιοχές που ελέγχει το «Ισλαμικό Χαλιφάτο» και οι συνεργαζόμενες με αυτό εξτρεμιστικές οργανώσεις, την ίδια στιγμή που περιοχές της Ευρώπης έχουν ήδη στοχοποιηθεί, το ερώτημα δεν είναι απλό.

Επίσης στο τρέχων τεύχος αναδεικνύουμε σημαντικά θέματα όπως η απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου, ο οποίος δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και δύο χρόνια και μαθαίνουμε για τα αιτήματα των απλών ανθρώπων στον Αρχιεπίσκοπο την εποχή της κρίσης. Αναζητούμε την σύγχρονη νηστεία την εποχή του Fast Food και αναλύουμε ένα μεγάλο ζήτημα όπως είναι το ενδεχόμενο δεύτερου γάμου για τους χήρους κληρικούς, ένα θέμα που θα απασχολήσει πιθανότατα την Πανορθόδοξη Σύνοδο του 2016 στην Κωνσταντινούπολη.

«Ταξιδεύουμε» στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών τις μέρες εκείνες της Μεγάλης Εβδομάδας που στο αναλόγιο καθόταν ο μεγάλος Σπυρίδωνας Περιστέρης και παρουσιάζουμε διάφορα άλλα θέματα σε σχέση με την πίστη, την παράδοση και την θεολογία.

Το νέο ηλεκτρονικό τεύχος του περιοδικού βρίσκεται ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: