e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Μετά από 93 χρόνια, θεία Λειτουργία στη Μενεμένη Σμύρνης, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Μεσημέρι Σαββάτου, 9 Μαΐου 2015, στον αποκαταστημένο Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης 




















Δείτε τον Ναό πώς ήταν και πώς έγινε! 




O Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χθες Σάββατο 9 Μαϊου 2015, λειτούργησε για πρώτη φορά μετά την Μικρασιατική Καταστροφή στον ιστορικό Ι. Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Μενεμένη, στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης. Ο ναός ανακαινίστηκε πρόσφατα από τους τουρκικές αρχές. 
Με τον Πατριάρχη συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Κορωνείας κ. Παντελεήμων και Σηλυβρίας κ. Μάξιμος. 
Στην Θ. Λειτουργία συμμετείχαν: ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Σμύρνη Θεόδωρος Τσακίρης, πιστοί από την Σμύρνη, την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και οι τοπικές αρχές. 
Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που παραθέτουμε ανωτέρω -προερχόμενα από τα τουρκικά ΜΜΕ- είναι από την Θ. Λειτουργία, αλλά και από τα όσα ακολούθησαν στον προαύλιο χώρο του ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: