e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Με αρχιερατική Λειτουργία η πανήγυρις της Αγίας Φωτεινής στην Σμύρνη

Μεταδίδει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΒΙΚΕΤΟΣ




Με αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε -με σεπτή εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου- ο μικρασιατικής καταγωγής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας, Παντελεήμων, η Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης τίμησε σήμερα (10.5.2015), την Αγία Φωτεινή, την Σαμαρείτιδα, στο ναΐδριο προς τιμή της Αγίας, το οποίο από την δεκαετία του 1950 βρίσκεται στην περιοχή της Πούντας (Αλσαντζάκ), πίσω από το νοσοκομείο παίδων της Σμύρνης. Στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος, Θεόδωρος Τσακίρης.

Το Σάββατο το βράδυ τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παντελεήμονα. Στον ναό είχε εκτεθεί για προσκύνημα μικρό τμήμα λειψάνου της Αγίας ενδόξου, μεγαλομάρτυρος και ισαποστόλου Φωτεινής, το οποίο δώρισε τον περασμένο Φεβρουάριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 

Οι φωτογραφίες είναι της φίλης Πελαγίας, την οποία ευχαριστώ θερμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: