e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Χειροτονήθηκε Διάκονος ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος

το πρωί της Κυριακής, 14 Ιουνίου 2015, στον Ναό της Αγίας Αναστασίας Περισσού, υιός του πολύτεκνου ιερέως π. Ανδρέου Κωστόπουλου, ο οποίος, με ρίζες ζακυνθινές, υπηρέτησε στη Μητρόπολη Ζακύνθου επί πολλά-πολλά έτη. 


Ο υιός του Κωνσταντίνος, ένας φέρελπις νέος, απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, νυμφευμένος προ μισού μηνός, ήδη εισήλθε στο ιερό θυσιαστήριο ως Διάκονος των ιερών Μυστηρίων, δια χειρών του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, στην Μητρόπολη του οποίου εντάχτηκε ως κληρικός. 

Συγχαίρουμε από τη θέση αυτήν τόσο τον νέο Διάκονο και όλους τους οικείους του, κυρίως δε τον πατριάρχη της Οικογένειας π. Ανδρέα! Ανεπίληπτη και καθαρή ιερωσύνη να διατηρήσει ο π. Κωνσταντίνος, το δε ράσο του να το λιτανεύει ως μαρτυρία Χριστού! 

Σημειωτέον ότι μεταξύ των λειτουργών διακρίνονται οι Ζακύνθιοι Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Κόκλας (ιεροκήρυκας Ι. Μ. Ιλίου), Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Μαρούδας (Εφημέριος Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου), Διάκονος Ανδρόνικος Αγαλιανός (εκ της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου), ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Μανουσάκης (Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Καθολικό Κολέγιο του Τιμίου Σταυρού Βοστόνης).


















Δεν υπάρχουν σχόλια: