e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Επιμνημόσυνη δέηση, ανήμερα της κηδείας του Κεφαλληνίας Γερασίμου, στη Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου




Χθες, 24 Ιουνίου 2015, κατά την τέλεση της θείας Λειτουργίας προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, ετοιμάστηκε μνημόσυνος τόπος για τον μεταστάντα Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμο και έγινε δέηση για την ανάπαυση της αγνής ψυχούλας του, δεδομένου ότι ο κεκοιμημένος είχε στενούς δεσμούς με τον Ηγούμενο και τους Πατέρες της Μονής, ευλαβείτο υπερβαλλόντως τον Άγιο της Συγνώμης, ενώ φρόντιζε να είναι παρών κατά τις πανηγύρεις του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο και τη Μονή Του. 

Την πρωτοβουλία των Πατέρων για Επιμνημόσυνη Δέηση πραγμάτωσε ο π. Δανιήλ Μπιάζης (Ηγουμενοσύμβουλος, ιεροκήρυκας Ι. Μ. Ζ. και εκ των απορρήτων του μεταστάντος Ιεράρχου), ενώ εκ μέρους της Αδελφότητας μετέβησαν στην Κεφαλληνία για την κηδεία ο Ηγούμενος π. Διονύσιος Λιβέρης και ο π. Σεραφείμ Κονίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: