e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Εξεδήμησε προς Κύριον ο π. Παναγιώτης Σπουργίτης

Μικρό νεκρώσιμο σχόλιο του π. Παναγιώτη Καποδίστρια 

Μετά από μακρά ταλαιπωρία στην εντατική αθηναϊκού νοσοκομείου παρέδωσε την τίμια ψυχή του στα χέρια του Δημιουργού, σήμερα περί τις 3 μ.μ., ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Σπουργίτης, Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου των Ξένων, σε ηλικία 61 ετών, αφού επί πλήρη πενταετία ταλαιπωρήθηκε υπομονετικά στο μαρτύριο της αιμοκάθαρσης. 

Ο μεταστάς υπήρξε ένας ευλαβέστατος Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, διετέλεσε μάλιστα επί σειρά πολλών ετών τακτικό Μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και Αρχιερατικός Επίτροπος πόλεως Ζακύνθου και των περιχώρων. Διακρινόταν για την καλλιφωνία του, την υποδειγματική ιεροπρέπειά του, την έμφυτη ευγένειά του, την εμμονή του στην ιδιάζουσα ζακυνθινή εκκλησιαστική τάξη, την αφοσίωσή του στο ιερό Θυσιαστήριο, το οποίο ουδέποτε εγκατέλειψε παρά τα καθημερινά προβλήματα της υγείας του. 

Η εκδημία του σκορπίζει βαρύ πένθος τόσο στην Πρεσβυτέρα Διονυσία και τα παιδιά του, όσο και στην τοπική Εκκλησία της Ζακύνθου και μάλιστα στην Ενορία της Μητρόπολης, το δε κενό που αφήνει πίσω του φαντάζει δυσαναπλήρωτο... 

Ευχόμαστε από βάθους καρδίας, "ο και νεκρών και ζώντων την εξουσίαν έχων" να κατατάξει τον Πατέρα Παναγιώτη μεταξύ των αγίων εκείνων Ιερέων, οι οποίοι ανάλωσαν κυριολεκτικά την κάθε ικμάδα της ύπαρξής τους στην ακάματη διοχέτευση του Κυριακού Σώματος και Αίματος στις φλέβες του λαού μας, τόσο που ευρισκόμενος εκείνος τώρα ενώπιον του Θρόνου της Θείας Μεγαλειότητας, να δυνηθεί, "μετά παρρησίας", να ισχυρισθεί: "Ο ζήλος του οίκου σου κατέφαγέ με" (Ψαλμ. 68,9)! Προς τούτο ον αγώνα τον καλόν ηγώνισμαι, τον δρόμον τετέλεκα, την πίστιν τετήρηκα, λοιπόν, απόκειταί μοι ο της δικαιοσύνης στέφανος (...)" (Β΄ Τιμ. 4,7)! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: