e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Διανομή αντιτύπων της Καινής Διαθήκης στα σχολεία της Ζακύνθου










Γίνεται αυτές τις ημέρες, εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, από 20ετίας καθιερωθείσα διανομή αντιτύπων της Καινής Διαθήκης σε όλους τους μαθητές της Ζακύνθου, οι οποίοι φοιτούν στην Β΄ τάξη των Γυμνασίων και διδάσκονται τα ιερά γεγονότα των χρόνων της επίγειας παρουσίας και δράσης του Ιησού Χριστού.

Ως γνωστόν, η Μητρόπολή μας προσφέρει κάθε χρόνο εντελώς δωρεάν το "βιβλίο των βιβλίων" στους μαθητές του νησιού. Έτσι, γύρω στις 500 οικογένειες κάθε χρόνο φέρνουν στο σπιτικό τους το κορυφαίο αυτό βιβλίο, το άγγελμα της θείας Δόξας.

Τον Μητροπολίτη Ζακύνθου υποδέχτηκαν σήμερα το πρωί στο Γυμνάσιο Βανάτου, τόσον ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας (ο και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Ζ.), όσο και ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Παύλος Σπίνος και ο εκπαιδευτικός Θεολόγος κ. Θεοχάρης Ευαγγελόπουλος. Ο Σεβ. κ. Διονύσιος, ομιλώντας στα παιδιά, αναφέρθηκε στο φως Χριστού, το οποίο διαχέεται στον κόσμο μας μέσω του ιερότατου βιβλίου, το οποίο παραδοσιακά διανέμει με αγάπη η Μητρόπολή μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: