e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Η εόρτια Ευχαριστιακή Σύναξη για την Αγία Βαρβάρα εν Βανάτω

Πρωί 4ης Δεκεμβρίου 2015, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου 

























































































Ευφρόσυνες ήταν οι λειτουργικές στιγμές σήμερα στον περικαλλή και ανθοστεφή Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, εξαιτίας της εορτής προς τιμήν και μνήμην της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Αθληφόρου Βαρβάρας. 

Ικανός αριθμός ενοριτών μας εκκλησιάστηκαν, όπως και αντιπροσωπείες μαθητών από το Γυμνάσιο και το Δημοτικό της περιοχής μας, προσκυνώντας ευλαβικά το σεπτό Εικόνισμά Της. Του Ιερατικού Συλλείτουργου προέστη ο Καθηγούμενος της σεβασμίας και αυτοκρατορικής Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λιβέρης, συμπαραστατούμενος, πλην του οικείου Εφημερίου, από τον Οικονόμο Παναγιώτη Πόθο (Εφημέριο Αργασίου), τον Πρεσβύτερο Διονύσιο Πυλαρινό (Εφημέριο Αγίας Τριάδος πόλεως) και τον Διάκονο Ιωάννη Ρένεση. Έψαλαν οι ιεροψάλτες της Ενορίας μας κ.κ. Δημήτρης Κάνδηλας και Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, με τους βοηθούς τους. 

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού, ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ευχαρίστησε τους φιλοξενούμενους Πατέρες για τη συμμετοχή τους στην εορτή της Αγίας Γιάτρισσας των Ζακυνθίων (εννοώντας την θαυματουργική αποδίωξη της πανδημίας της Βλογιάς από την Αγία Βαρβάρα) και κάλεσε τον Γέροντα Διονύσιο να απευθύνει ευλογητικό χαιρετισμό προς το εκκλησίασμα της ημέρας. Εκείνος, με τη γνωστή μειλιχιότητά του, επικαλέστηκε την πρεσβεία της Αγίας Αθληφόρου για την συνάντηση όλων με τον σαρκωθησόμενο Υιό και Λόγο του Θεού! 

[Φωτογραφίες: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας]

Δεν υπάρχουν σχόλια: