e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Παρουσία του Ορθόδοξου Ιερέα της Σμύρνης στην Ευλογία του Αγίου Ελαίου των Ρωμαιοκαθολικών

Μεγάλη Τετάρτη των Ρωμαιοκαθολικών, στον εν Σμύρνη Ναό του Αγίου Ιωάννου 
Μελοποιημένη ποίηση π. Παναγιώτη Καποδίστρια στην Ελληνοαμερικανική Ένωση [10.3.2015 - video]Επρόκειτο για μια σπουδαία εκδήλωση, που αφορούσε στην λεγόμενη Ιερατική Ποίηση. Eρμήνευσαν αισθαντικά οι: Βίκυ Στυλιανού (πιάνο), Μαργαρίτα Συγγενιώτου (μέτζο σοπράνο), Δάφνη Πανουργιά (σοπράνο) και Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος (απαγγελία-τραγούδι). Μελοποίηση β΄ μέρους: Ιάκωβος Κονιτόπουλος.

Η εφημερίδα "Ερμής" της Ζακύνθου για την περί της Παναγίας εκδήλωση του "Αληθώς"


Η καθημερινή εφημερίδα της Ζακύνθου ΕΡΜΗΣ έκανε σήμερα, 1η Απριλίου 2015, φύλλο 4564, σελ. 10, ειδική εκτενή αναφορά στο θεομητορικό Δ8 "Αληθώς" της περασμένης Κυριακής, 29ης Μαρτίου 2015. Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους της εφημερίδας! Και σε άλλα!

"Πορεία από το Πάθος στην Ανάσταση". Προεόρτια εκδήλωση στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου Ηλείας

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 


Φθάνοντας στο τελευταίο σκαλοπάτι της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η οποία είναι πορεία αυτογνωσίας, ταπείνωσης και ταξίδι μετανοίας ώστε να ανέλθουμε νοερά στον φρικτό Γολγοθά και να προσκυνήσουμε τα πάθη τα σεπτά και την ένδοξη Ανάσταση του Κυρίου μας, ο οποίος ΕΞΗΓΟΡΑΣΕΝ ΗΜΑΣ ΕΚ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΩ ΤΙΜΙΩ ΑΥΤΟΥ ΑΙΜΑΤΙ, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, με τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ, πραγματοποίησε επίκαιρη εκδήλωση στο Ενοριακό Κέντρο του Ναού, την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015. 

Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιότατος π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Γαστούνης, με θέμα: ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ο οποίος με σαφή, επεξηγηματικό και αφηγηματικό τρόπο καθώς επίσης με την προβολή διαφανειών από το προσωπικό του φωτογραφικό αρχείο και την πολύχρονη εμπειρία του από του Αγίους Τόπους, βοήθησε τους ακροατές να μεταβούν νοερώς εκεί όπου διαδραματίστηκαν τα κοσμοσωτήρια αυτά ιστορικά και ένδοξα γεγονότα για την δική μας Λύτρωση, Σωτηρία και Αγιασμό δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τα Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού. 

Πριν την ομιλία τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου, ενώ στο τέλος ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Κατσηδήμας ευχαρίστησε τον ομιλητή καθώς επίσης τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ηλία Παπαγγελή και τους λοιπούς παρισταμένους Κληρικούς και Λαϊκούς οι οποίοι είχαν κατακλύσει το ενοριακό κέντρο, μεταφέροντας δε τις ευχές του Σεβ. κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ, τους πρόσφερε ένα τετρασέλιδο φυλλάδιο που επιμελήθηκε ο ίδιος, με τίτλο: ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2015.