e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού 2016 στη Μασσαλία [φωτογραφίες + video]

Μασσαλία, 10 Ιανουαρίου 2016, προεστώτος του θεοφ. Επισκόπου Ρηγίου κ. Ειρηναίου, βοηθού του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. Για όλα μερίμνησε ο νέος ιερατικώς προϊστάμενος της Ελληνορθόδοξης Ενορίας της Μασσαλίας Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Πλουμής 
























Με πρωτοβουλία του νέου Ιερατικού Προϊσταμένου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Μασσαλίας, Αρχιμανδρίτη π. Δημήτριου Πλουμή, έγινε και φέτος η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στο λιμάνι της Μασσαλίας, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 στο Vieux Port (παλιό λιμάνι) και τελέσθηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρηγίου κ. Ειρηναίο, βοηθό του Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Το πρωί τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μασσαλίας, προεστώτος του Θεοφ. Επίσκοπου Ρηγίου κ. Ειρηναίου και στη συνέχεια ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι της Μασσαλίας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών από την Ορθόδοξη Κοινότητα Μασσαλίας και από τις γύρω περιοχές. Μετά το πέρας του Αγιασμού οι πιστοί μετέβησαν στο Δημαρχείο της Μασσαλίας, όπου ο Δήμαρχος Μασσαλίας παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν της Ορθόδοξης Ελληνικής και Κυπριακής Κοινότητας. 

Κατ' αυτήν ομίλησαν ο αντιπρόσωπος του Δημάρχου Μασσαλίας κ. Gerard Detaille και ο Επίσκοπος Ειρηναίος, ευχαριστήσας τον Δήμο για την συμπαράσταση στο έργο της Ορθόδοξης Κοινότητας, εξάρας παράλληλα τη προσφορά των Ελλήνων στην πόλη της Μασσαλίας. 

Στις τελετές παρέστησαν επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Στυλιανός Γαβριήλ ο Πρόξενος της Κύπρου κ. Άλκης Βοσκαρίδης, οι Αντισυνταγματάρχες (ΣΞ) κ. Λιόβας Ιωάννης και Πρασσάς Γεώργιος, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και πολλοί πιστοί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: