e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Κοπή Βασιλόπιτας από την Συνέλευση των Ορθοδόξων Επισκόπων της Γαλλίας

14 Ιανουαρίου 2016, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Παρισίων, προεστώτος του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ 




















Σήμερον, Πέμπτη 14η Ιανουαρίου ε.ε., συνήλθεν εις την έδραν της Ι. Μητροπόλεως Γαλλίας η Επισκοπική Συνέλευσις των Ορθοδόξων Επισκόπων που εδρεύουν εν Παρισίοις, υπό την Προεδρίαν του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, εις τακτικήν Συνεδρίαν (την πρώτην διά τό νέον έτος 2016) και ησχολήθη με θέματα που αφορούν τους Ορθοδόξους εν Γαλλία αλλά και την Ορθοδοξίαν εν γένει.

Εις την ως άνω Επισκοπικήν Συνέλευσιν συμμετείχον:

- Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Πρόεδρος. (Οικουμ. Πατριαρχείον)

- Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος (Πατρ. Αντιοχείας)

- Ο Θεοφ. Επίσκοπος κ.Νέστωρ (Πατρ. Μόσχας)

- Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.Ιωσήφ (Πατρ. Ρουμανίας)

- Ο Θεοφ. Επίσκοπος κ. Ιωάννης (Τοποτηρητής των Ορθοδ. Παροικιών Ρωσσ. Παραδόσεως)

- Ο Θεοφ. Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος (Οικουμ. Πατριαρχείον)

Μετά τρίωρον περίπου συνεδρίασιν και περί ώραν 18 μ.μ. οι ως άνω Αρχιερείς μετέβησαν εις τον Ι. Καθεδρικόν Ναόν του Αγ. Στεφάνου (Παρισίων), ένθα και ετελέσθη Δοξολογία και Δέησις επί τη ενάρξει του νέου έτους με την συμμετοχή μελών του Διπλωματικού Σώματος, των εκπροσώπων των Αρχών ορθοδόξων χωρών, προέδρων τοπικών φορέων και συλλόγων, μελών της ελληνικής παροικίας εν Παρισίοις και πολλών πιστών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, εις τό τέλος, εξεφώνησε επίκαιρον λόγον, απηύθηνε θερμόν χαιρετισμόν καί ευχἀς επί τω νέω έτει και έκοψεν την πατραπαράδοτον βασιλόπιττα.

Ηκολούθησε δεξίωσις εις την μεγάλην αίθουσα τελετών του Ι. Καθεδρικού Ναού δι΄όλους τους παρισταμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: