e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Η εορτή του Ιερομάρτυρος Βλασίου, του "αρχαιότερου" Αγίου του Μπανάτου

Πρωί Κυριακής, 14ης Φεβρουαρίου 2016, στον Ναό της Φανερωμένης 


















































Όπως ήδη γνωρίζουν οι αναγνώστες και ενορίτες μας, Ναός του Αγίου Βλασίου, Επισκόπου Σεβαστείας της Καππαδοκίας, αναφέρεται στις τοπικές ιστορικές πηγές για πρώτη φορά το 1495, ήτοι παλαιότερος και από εκείνον της Παναγούλας εν Βανάτω. 

Μη υπάρχοντος σήμερα Ναού φερωνύμου του Αγίου Βλασίου, τιμήσαμε σήμερα την μνήμη του (εκ μεταθέσεως από την 11η Φεβρουαρίου) στον Ναό της Φανερωμένης μας, με Αρτοκλασία, ειδική ομιλία για τον βίο, την πολιτεία και το μαρτύριό Του. 

Συλλειτούργησαν ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο Διάκονος Ιωάννης Ρένεσης, ενώ έψαλε η Εκκλησιαστική Χορωδία του Ναού, αποτελούμενη από τους κ.κ. Δημήτρη Κάνδηλα, Χρυσοβαλάντη Δρογγίτη, Σπύρο Σαρατσέλο, Διονύσιο Μούσουρα και Σωτήρη Στραβοπόδη. Ακολούθησε κέρασμα στο πρεσβυτέριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: