e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Για τον ευαγγελισμό των φυλών Μασάι και Κικούγιου στην Κένυα
















































Το διήμερο της 10ης και 11ης Μαΐου 2016 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ναϊρόμπι κ. Μακαρίου και της λοιπής συνοδείας του, μετέβη οδικώς στους πρόποδες του Όρους Κιλιμάντζαρο και επισκέφθηκε τις τρεις ορθόδοξες Ενορίες της περιοχής και τους Ιερούς Ναούς του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στον Μακαριώτατο επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τον ιερό Κλήρο και τους ιθαγενείς Χριστιανούς, οι οποίοι με ψαλμωδίες αλλά και τους χαρακτηριστικούς αλαλαγμούς και χορούς εξέφρασαν την χαρά τους για τον Υψηλό επισκέπτη. 

Μετά από την καθιερωμένη δοξολογία σε κάθε Ενορία, ο Πατριάρχης ομιλούσε προς το Εκκλησίασμα με πατρικές νουθεσίες, εκδηλώνοντας την χαρά του για τον ευαγγελισμό των φυλών Μασάι και Κικούγιου στις εσχατιές της Αφρικανικής Ηπείρου, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίηση και τον έπαινό του προς τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Μακάριο για την πρόοδο του ιεραποστολικού έργου στην περιοχή αυτή.

Σε όλη την διάρκεια της ιεραποστολικής επισκέψεως ο Πατριάρχης διένειμε είδη πρώτης ανάγκης και τροφίμων προς ανακούφιση των Χριστιανών της περιοχής, οι οποίοι για πρώτη φορά έβλεπαν Αλεξανδρινό Προκαθήμενο να επισκέπτεται την απομακρυσμένη περιοχή τους.

Ως αντίδωρο της ιστορικής αυτής επισκέψεως και ως δείγμα αποδοχής και τιμής οι πιστοί ενέδυσαν τον Πατριάρχη με το κόκκινο χαρακτηριστικό ένδυμα της φυλής των Μασάι, χόρεψαν ενώπιόν του και του παρέθεσαν πλούσιο γεύμα με τοπικά εδέσματα.

Ο Πατριάρχης είχε την ευκαιρία επίσης να συναντηθεί με τους φυλάρχους της περιοχής, καθώς και να θαυμάσει το μοναδικό τοπίο με την φυσική ομορφιά και την χιονισμένη κορυφή του Όρους Κιλιμάντζαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: