e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας λειτούργησε στη Μονή Ελευθερωτρίας Ζακύνθου








Προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποίησε όμιλος ιερέων και λαϊκών από την Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στη Ζάκυνθο την Τρίτη, 17η Μαΐου 2016, με επικεφαλής τον ίδιο τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο. Το πρωί ο Σεβ. κ. Αμβρόσιος προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως στη Γυναικεία Μονή Ελευθερωτρίας, όπου και ο τάφος του ιδρυτού και κτήτορος της Μονής, Γέροντος δε του κ. Αμβροσίου, μακαριστού Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Γκέλμπεση (+21.5.2015), υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του οποίου τέλεσε Μνημόσυνο επί τη συμπληρώσει ενός έτους (σε λίγες ημέρες) από την οσιακή κοίμησή του. 








Μετά τον εκκλησιασμό των εκδρομέων στη Μονή της Ελευθερωτρίας, όλοι μετέβησαν στην περιώνυμη Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, όπου προσκύνησαν το χαριτόβρυτο Σκήνωμα του Αγίου της Συγγνώμης, Διονυσίου του θαυματουργού. 




Το απόγευμα οι εκδρομείς αναχώρησαν από το νησί μας για την ιδιαίτερη πατρίδα τους, έμπλεοι πολλών πνευματικών χαρίτων! 

[Φωτογραφίες: π. Βασίλειος Γιαννακόπουλος]

Δεν υπάρχουν σχόλια: