e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Η αναχώρηση Βαρθολομαίου από την Κρήτη (Αεροδρόμιο Χανίων, μεσημέρι 27.6.2016)













[Πηγή: zarpanews.gr και Νέα Τηλεόραση Κρήτης]


Αναχώρησε πριν από λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από το αεροδρόμιο Χανίων Δασκαλογιάννης. Σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις στην ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης Οικουμενικός Πατριάρχης είπε: 


« ...Υπήρξαν κάποιες ανησυχίες λόγω της απουσίας των τεσσάρων εκκλησιών όμως τελικά η Σύνοδος στο Κολυμπάρι ήταν ευλογία Θεού. Έχω πάει ως Μητροπολίτης και ως Πατριάρχης σε πολλές Πανορθόδοξες συναντήσεις όμως η Σύνοδος διέφερε κατά πολύ, όχι μόνο θεσμικά γιατί ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο αλλά και βιωματικά. Η φιλοξενία της Κρήτης μας βοήθησε να το βιώσουμε αυτό το γεγονός εντονότερα. Γι’ αυτό φεύγω και όλη η αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου με ευγνωμοσύνη προς τον Θεό  και με θερμότατες ευχαριστίες προς το λαό της Κρήτης ο οποίος αγκάλιασε τις εργασίες της Συνόδου. Ευχαριστούμε όλους από τον μεγαλύτερο ως τον μικρότερο και από τον μικρότερο ως τον μεγαλύτερο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: