e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Κηδεύτηκε ο 38χρονος ιερέας Διονύσιος Αντίοχος, Εφημέριος Δράκα και Φαγιά Ζακύνθου

Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας 
















Κλίμα οδύνης κατέκλυσε αυτές τις ημέρες τη Ζάκυνθο, άμα τω ακούσματι της πρόωρης εκδημίας του νεαρού και ταπεινού ιερέα της Ζακύνθου Διονυσίου Αντίοχου, Εφημερίου των μικρών χωριών Δράκα και Φαγιά, μετά από ολιγοήμερη ασθένεια και νοσηλεία στην Εντατική του Νοσοκομείου Ρίου Πατρών. 

Σύσσωμος ο ιερός Κλήρος της Ζακύνθου, με επικεφαλής τον οικείο Μητροπολίτη Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄, αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια τον αδελφό και φίλο π. Διονύσιο. Πλήθος Ζακυνθινών, εξάλλου, έφτασαν ώς τον γραφικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Δράκα, για να ασπασθούν τον 38χρονο ιερωμένο, ο οποίος τόσο απρόσμενα "ηρπάγη" στον Ουρανό, αφήνοντας πίσω του, στο έλεος του Θεού, μιαν υπέργηρη μητέρα, την καλή πρεσβυτέρα του και τρία πολύ μικρά παιδάκια, τα οποία -σημειωτέον- ήταν παρόντα μεταξύ των πενθούντων, παρακολουθούμενα από ειδική ψυχολόγο. 

Ο Σεβ. κ. Διονύσιος απηύθυνε λόγους στοργικού πατέρα προς την βαρυπενθούσα σύναξη. Θυμήθηκε ότι πριν ελάχιστα χρόνια, εκεί στον ίδιο Ναό του Δράκα, τον χειροτόνησε Πρεσβύτερο εγαθιστώντας τον λειτουργό του ιερού Θυσιαστηρίου και τώρα καλείται να τον προπέμψει στην Αιωνιότητα, Ιερέα στο ουράνιο Θυσιαστήριο... Εξέφρασε επίσης τα θερμά συλλυπητήρια όλων προς τα μέλη της Οικογένειας του Μεταστάντος, ευχήθηκε δε για την εξ ύψους παρηγορία τους και καλό παράδεισο στον εκδημήσαντα π. Διονύσιο!...

υ.γ. Αξίζει να υπομνησθεί εδώ ότι, μετά από παράκληση της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου και λόγω του εμπερίστατου της πενθούσης οικογενείας, το Γραφείο Τελετών Φιορεντίνου-Δεσύλλα προσεφέρθη εντελώς δωρεάν να φροντίσει από την μεταφορά της σορού από την Πάτρα και όλα τα της κηδείας και ταφής του μεταστάντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: