e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Πατριαρχική Λειτουργία στην Κίσαμο με Μνημόσυνο των εργασαμένων την οργάνωση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου [φωτογραφίες + video]



































































Σύμφωνα με το Πρόγραμμα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, σήμερα τελέσθηκε Πατριαρχική θεία Λειτουργία, υπό τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β΄, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου Χανίων Κρήτης. Κατ' αυτήν εκκλησιάστηκαν και συμπροσευχήθηκαν όλες οι Αντιπροσωπείες των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, που έχουν φθάσει στην Κρήνη για την ιστορική Σύνοδο, με πρώτο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Παρέστησαν, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών. Στο τέλος και με την ευκαιρία του Ψυχοσαββάτου της Πεντηκοστής, τελέστηκε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών απάντων των εργασαμένων από δεκαετιών την διοργάνωση της επί θύραις Συνόδου των Ορθοδόξων. Ύστερα ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε γονυπετής Τρισάγιο στον τάφο του αοίδιμου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη.

[Photos by J. Mindala and Dimitrios Panagos]


Δεν υπάρχουν σχόλια: