e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας προεστός της πανηγύρεως της Μονής Εσφιγμένου


















































Με τις ευλογίες της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυίας κ. Κλεόπας επεσκέφθη το Άγιον Όρος από 7ης έως 10ης Ιουνίου ε.ε., για να προστεί της πανηγύρεως της Ι. Μονής Εσφιγμένου, αποδεχθείς την καθ’ όλα τιμητική πρόσκληση του Καθηγουμένου, Παν. Αρχιμανδρίτου κ. Βαρθολομαίου.

Ο Σεβασμιώτατος διεβίβασε κατά τους εορτασμούς της Αναλήψεως του Κυρίου τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου και διαβεβαίωσε την αδελφότητα γιά το ανύστακτο ενδιαφέρον της Μητρός Εκκλησίας υπέρ της Ι. Μονής και ευχήθηκε όπως η επόμενη πανήγυρις εορτασθεί στις εγκαταστάσεις της Ι. Μονής που τελεί επί του παρόντος υπό κατάληψιν.

Ο Επίσκοπος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του γιά την υποδοχή που του επεφυλάχθη και γιά την αβραμιαία φιλοξενία που του εγένετο. Είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τα ανακαινιστικά έργα που έχουν επιτελεσθεί στο κονάκι της Ι. Μονής και να συνομιλήσει με μαθητές και καθηγητές της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής.

Την επομένη της Πανηγύρεως, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας των κτητορικών, ο Μητροπολίτης Κλεόπας μετέβη στον τάφο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου κυρού Χρυσοστόμου Κατσουλιέρη, πρώην Καθηγουμένου, τον οποίο είχε γνωρίσει κατά την μαθητεία του στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, και τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεώς του.

Ο Επίσκοπος είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει την Παναγία Αξιον Εστί στο Πρωτάτο και να επισκεφθεί την Ι. Μονή Ιβήρων και την Ιερά Επιστασία.

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας ενημέρωσε τους Αγιορείτες Πατέρες για την ολοκλήρωση της εκ βάθρων ανακαινίσεως του Ησυχαστηρίου του Αγίου Νικολάου στην πόλη Rättvik της Σουηδίας που ίδρυσε ο μακαριστός π. Ευσέβιος Βίττης και γιά την τελετή θυρανοιξίων που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της εορτής του Αγίου, στις 6 Δεκεμβρίου 2015, και τους παρεκάλεσε να εύχονται για την επάνδρωση του Ησυχαστηρίου με μία άξια αδελφότητα και την επάνδρωση της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας με νέους κληρικούς με ζήλο και ιεραποστολικό πνεύμα.

Φωτογραφίες κ. Αθανασίου Ταυρίδη και Ι. Μονής Εσφιγμένου

Δεν υπάρχουν σχόλια: