e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Δεν είμαστε αντίγραφο Οικουμενικής Συνόδου

«Είναι χρήσιμο να διευκρινίσουμε την ταυτότητα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και αναγκαίο να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, παραμένει αισθητό ένα σημείο της Συνόδου, δεν είμαστε αντίγραφο οικουμενικής συνόδου ούτε είμαστε ένα φαξ, είμαστε κάτι ιδιαίτερο», τόνισε από το βήμα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που διεξάγεται στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.
Εξέφρασε σε αυτό το πλαίσιο την ελπίδα ότι «και οι απόντες παρακολουθούν και προσεύχονται για τις εργασίες της Συνόδου».
Ουσιαστικά η παρέμβαση του Αναστάσιου έρχεται να αμβλύνει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τις απουσίες σημαντικών ιεραρχών, όπως ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.
Νωρίτερα αναφορά στις απουσίες έκανε και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος λέγοντας πως «η σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, είναι πραγματικότητα!».
"Η απουσία κάποιων τοπικών Εκκλησιών δεν μειώνει τη σημασία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου», πρόσθεσε ο Κύπριος ιεράρχης. Ερμήνευσε μάλιστα τη σημερινή απουσία τους με την επισήμανση ότι γίνεται για επικοινωνιακούς ή εσωτερικούς των συγκεκριμένων Εκκλησιών λόγους.
Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος τόνισε πως η Σύνοδος αυτή αγωνίζεται να τονίσει την ανάγκη της ενότητας σε έναν κόσμο διασπασμένο. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι τίποτε δεν έχει χαθεί και επισήμανε πως χρειάζονται αγώνες και θυσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: