e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Η πρώτη Θεία Λειτουργία στον ανακαινισμένο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών [φωτογραφίες + πλήρες video]

Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος | Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης































Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα η πρώτη Θεία Λειτουργία στον ανακαινισμένο ιερό μητροπολιτικό ναό της Αθηνάς. Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και συλλειτούργησαν Συνοδικοί Αρχιερείς. Παρέστησαν, επίσης, αρκετοί Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Αρχιμανδρίτης Δαμιανός Πάνου, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, Διευθυντές υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Αρχιεπισκοπής, Υπουργοί, Βουλευτές, Πολιτευτές, κληρικοί και λαϊκοί. 

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου. 

Απόψε το βράδυ στην κεντρική πλατεία, ακριβώς μπροστά από τον ιερό μητροπολιτικό ναό, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση από τη «Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα» υπό τη Διεύθυνση του Διεθνούς φήμης μαέστρου Βασίλη Τσαμπρόπουλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: