e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Για 6η μέρα ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος στη Μητρόπολη Μουάνζας Τανζανίας
















Συνεχίζοντας για έκτη μέρα την περιοδεία του ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος στην Ιερά Μητρόπολη Μουάνζας, την 13η Οκτωβρίου, με τη συνοδεία του οικείου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου μετέβη στην πόλη RUBALE – KAGERA για να ευλογήσει τους 300 μαθητές του Ορθοδόξου Γυμνασίου «Άγιος Σωσθένης».

Το γυμνάσιο αυτό ανοικοδομήθηκε δι’ εξόδων δωρητών εξ Ελλάδος, της μακαριστής κ. Γεωργίας Κλήρου εκ Τριπόλεως και του μακαριστού Εισαγγελέως κ. Ευαγ. Κρουσταλλάκη, ενώ τα παρακείμενα οικοτροφεία κτίστηκαν δια δωρεών, το μεν αρρένων του Οφθαλμιάτρου κ. Θωμά Κίτσου, το δε θηλέων του κ. Κωνσταντίνου Εμμανουήλ, αμφοτέρων εξ Αθηνών.

Είναι μεγάλο πράγμα τα παιδιά να έχουν διατροφή και διαμονή κι έτσι δεν είναι αναγκασμένα να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα.

Επίσης, δύο ενορίες από την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η ενορία του Αγ. Παύλου της πόλεως IRVINE και η ενορία της Αγίας Βαρβάρας της ομωνύμου πόλεως, δώρισαν στο Γυμνάσιο του «Αγίου Σωσθένη» μια αίθουσα για το μάθημα της πληροφορικής με τον ανάλογο εξοπλισμό σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. 

Ο Πατριάρχης χάρηκε την ζωντάνια των παιδιών και τους συνεχάρη για τις επιτυχίες τους στα Πανεπιστήμια, τονίζοντας πάντα την ανάγκη Σχολείων με τα οποία επενδύει κανείς στο μέλλον της χώρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι φοιτούν μαζί Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, κάτι το οποίο χαρακτηρίζει το πνεύμα του Ιεραποστολικού Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.























Δεν υπάρχουν σχόλια: