e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ρωσικό Πρακτορείο Sputnik: Ζωντανοί στη Ράκα οι δύο ορθόδοξοι ιεράρχες που είχαν απαχθεί [;]

πηγή: THETOC

Ζωντανοί είναι, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, οι δύο ορθόδοξοι ιεράρχες που είχαν απαχθεί από ενόπλους τον Απρίλιο του 2013 έξω από το Χαλέπι.


Ζωντανοί είναι, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, οι δύο ορθόδοξοι ιεράρχες που είχαν απαχθεί από ενόπλους τον Απρίλιο του 2013 έξω από το Χαλέπι. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι δύο ιερείς βρίσκονται πιθανότατα στη Ράκα.

Πρόκειται για τον ελληνορθόδοξο μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο Γιαζίγκι και τον συροϊακωβίτη μητροπολίτη Γιοχάνα Ιμπραήμ, για τους οποίους υπήρχαν φόβοι ότι οι απαγωγείς τους είχαν δολοφονήσει.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το ρωσικό πρακτορείο σε τηλεγράφημά του, οι δύο μητροπολίτες είναι ζωντανοί και παραμένουν φυλακισμένοι στη Ράκα, την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.

Το πρακτορείο επικαλείται ως πηγή του την ηγουμένη της μονής του Αγίου Ιακώβου που βρίσκεται στη δυτική Συρία. «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ιεράρχες είναι στη Ράκα και ανησυχούμε για τις ζωές τους. Προσευχόμαστε για τη ζωή τους πριν την τελική επίθεση (της Διεθνούς Συμμαχίας) στη Ράκα», δήλωσε στο sputnik η ηγουμένη Αγνή Μαριάμ Σαλίμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: