e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Εξεδήμησε προς Κύριον ο 85χρονος Ζακυνθινός Ιερέας Λάμπρος Κολυβάς

Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Εξεδήμησε προς Κύριον σήμερα ο συνταξιούχος ιερέας της Ζακύνθου Οικονόμος Λάμπρος Κολυβάς, σε ηλικία 85 ετών. Ο παπα-Λάμπρος έγινε Διάκονος και Πρεσβύτερος επί της τοποτηρητείας εν Ζακύνθω Μητροπολίτου Ιερισσού Παύλου Σοφού (1976-77) και υπηρέτησε εφημεριακά τη μικρή Ενορία του Κούκεση (νεωτεριστί: Καλλιθέα) Ζακύνθου. 

Κατά την τελευταία σχεδόν δεκαετία, συνεπεία εγκεφαλικού επεισοδίου, οικουρούσε στο σπίτι του, στο χωριό Σκουλικάδο Ζακύνθου, όπου μάλιστα θα γίνει η κηδεία του, αύριο Κυριακή, το απόγευμα. 

Αφήνει καλή ανάμνηση ενός αγαθού ιερέως, ο οποίος καθ' όλη την 30ετή διακονία του στο ιερό Θυσιαστήριο ανάλωσε τις δυνάμεις στην υπηρεσία του μικρού ποιμνίου του, το οποίο τον αγάπησε πολύ και τον μνημονεύει διαρκώς. 

Αξίζει να υπομνησθεί εδώ ότι από την εποχή του λαϊκού βίου του, αλλά και μετέπειτα, ασχολήθηκε ενεργά με την διοργάνωση και γραφή παραστάσεων του ιδιότυπου Λαϊκού Θεάτρου της Ζακύνθου, τις περίφημες "Ομιλίες", στον απόηχο της Commedia dell'Arte. 

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε "ο Θεός των πνευμάτων και πάσης σαρκός" να κατατάξει τον ταπεινό λευίτη μεταξύ των αγίων!

1 σχόλιο:

π. Νικόλαος Μωραϊτης είπε...

Ενας άνθρωπος που ενσταλαξε στην παιδική ψυχή μου την αγάπη για την Εκκλησία και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία μου. Ενας ταπεινός εργάτης που είχα την τύχη να τον διακονώ στο Αγιο Βήμα έφυγε για το ουράνιο Θυσιαστήριο. Δυστυχώς λόγω απεργίας των πλοίων και του ότι το αεροπλάνο φευγει αργά το απόγευμα δεν θα μπορέσω να του πω από κοντα το τελευταίο αντίο. Καλο ταξίδι Παπαλάμπρο μου......