e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Εξεδήμησε προς Κύριον ο Μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων, ένας καλός φίλος της Ζακύνθου




Με πολλή θλίψη, εν μέσω εορταστικών αισθημάτων λόγω της Θείας Γέννας, πληροφορηθήκαμε ότι απόψε το εσπέρας εξεδήμησε προς Κύριον ο 70χρονος τιτουλάριος Μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων, μετά από διάφορες επιπλοκές εγχειρίσεως στην καρδιά και ολιγοήμερης νοσηλείας του στην εντατική του Νοσοκομείου "Υγεία". 

Ο μεταστάς υπήρξε ένας καλός και πιστός φίλος της Ζακύνθου, κάθε χρόνο έκανε τις διακοπές του στο νησί μας, μετείχε μάλιστα των λειτουργικών-λατρευτικών συνάξεων και τελετών μας. Ήταν άνθρωπος καταλλαγής και σοφίας, είχε δε χειροτονηθεί Επίσκοπος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, προς τον οποίον έτρεφε πάντα αγάπη και ευγνωμοσύνη. Ο Σεβ. Δωδώνης προχτές έκανε ειδικό ταξίδι στην Αθήνα, ώστε να δει εκ του σύνεγγυς τον ασθενούντα αδελφό! Σημειωτέον ότι η τελευταία φορά που βρέθηκε κοντά μας ήταν κατά το διήμερο των ονομαστηρίων του Δωδώνης, 12 και 13 Νοεμβρίου 2016.

​Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Φεβρουαρίου 1946. Σπούδασε την Θεολογία στο Θεολογικό Ινστιτούτο Αγίου Σεργίου Παρισίων. Από το 1962 μέχρι το 1986 υπηρέτησε στα Ιεροσόλυμα. Διάκονος χειροτονήθηκε την 1 Νοεμβρίου 1964 και Πρεσβύτερος το 1967. Υπηρέτησε ως Ηγούμενος στην Γάζα από το 1981 μέχρι το 1986 και ως Εφημέριος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών από το 1986 μέχρι το 1995. Στις 29 Ιανουαρίου 1995 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Μαραθώνος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και διετέλεσε Πρωτοσύγκελλος αυτής το διάστημα από 1995 έως 1998. Στις 10 Οκτωβρίου 2012 προήχθη σε τιτουλάριο Μητροπολίτη. 

Η κηδεία του θα ψαλεί στον Ναό Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος, στην ερχόμενη Τετάρτη, 28.12.2016, στις 12 το μεσημέρι, προεξάρχοντος του Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, εκ προσώπου του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.

Ας έχουμε την ευχούλα του πολυσέβαστου Αρχιερέως! Θα τον μνημονεύουμε με τα αριστότερα των αισθημάτων!

π. Π. Κ.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΤΟΝ ΕΝΘΥΜΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝ0 ΕΙΣ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΩΣ ΔΙΑΚΟΝΟΥ 13-11-04 Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΜΟΝΑΣ ΤΟΥ.. ΤΟΥΦΕΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΔΙΟΔΕΥΕΙ ΚΡΑΤΑΙΟΣ ΚΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΟΥΡΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΕΥΣΕΒΩΝ.ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΟΥ.