e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανακηρύχτηκε Επίτιμος Δημότης της Ένωσης Δήμων Grecia Salentina








Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ευρισκόμενος στην Puglia της Ιταλίας, ανακηρύχτηκε Επίτιμος Δημότης της Ένωσης Δήμων Grecia Salentino, το πρωί του Σαββάτου, 3 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 10, μέσα στο κάστρο De Gualtieriis της Castrignano de 'Greci. 

Η σημαντική αυτή διάκριση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρόταση του  Antonio Amato και ως πρωτοβουλία, εκτός από λόγους ιστορικούς, γλωσσικούς, πολιτιστικούς και θρησκευτικούς, προέρχεται από την ειλικρινή και αυθόρμητη αίσθηση της εκτίμησης και την αγάπη από την Γκρίκο μειονότητα του Salento (ήτοι τους απογόνους των Ελλήνων της Κάτω Ιταλίας), προς μια προσωπικότητα, που, μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο, συνεχίζει τον διάλογο και τη συμφιλίωση που ανέλαβαν Πάπας Παύλος VI και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας. 

Μετά την τελετή της ανωτέρω απονομής της τιμητικής ιδιότητας του πολίτη, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε την κρύπτη της Santa Cristina στο Carpignano Salentino. Ακολούθως, μέσα στο κάστρο του Corigliano d'Otranto, πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της 25ης επετείου του Πατριαρχίας του (1991-2016). 

Φωτογραφίες: Fabio Ταραντίνο, Fabiana Casto

Δεν υπάρχουν σχόλια: