e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Πρωτοχρονιά 2017 στο Μπανάτο Ζακύνθου με Δοξολογία, εγκατάσταση νέων Επιτρόπων και κοπή Κουλούρας
































































Πρωί 1ης Ιανουαρίου 2017 στον ηλιόλουστο και απαστράπτοντα Ναό της Παναγούλας μας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου. Παρά το πολύ κρύο της νυκτός και του πρωινού, ευάριθμοι ενορίτες μας έφθασαν μέχρι την Ευχαριστιακή Σύναξή μας, ώστε να συμπροσευχηθούμε επί τη χαρμοσύνω εισόδω μας στο 2017. Πρώτος και κύριος ο Αντιδήμαρχος της περιοχής των Αρκαδίων κ. Ιωάννης Κόκλας, ο οποίος παραστάθηκε στην καθιερωμένη Δοξολογία επί τω Νέω Έτει. Έψαλε ο Ιεροψάλτης μας κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, του Πρωτοψάλτου μας απουσιάζοντος αιτιολογημένα.

Μετά την Δοξολογία ο Εφημέριος και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Παναγιώτης Καποδίστριας, αφού ευχήθηκε τα δέοντα σε όλους, παρουσίασε στο εκκλησίασμα το νέο σχήμα των τακτικών Επιτρόπων της Ενορίας για την αρχόμενη από σήμερα τριετία 2017-19. Είναι οι εξής, κατ' αλφαβητική σειρά: 
1. Πηνελόπη (Ντενίκα) Αντ. Κοντονή 
2. Χαράλαμπος Δημ. Κοντονής (πρώην Πρόεδρος Μπανάτου)
3. Κωνσταντίνος Βασ. Μάτσας 
4. Τιμόθεος Ελ. Στραβοπόδης (νυν Πρόεδρος Μπανάτου). 
Συγχαίροντας εγκάρδια και τους τέσσερις, ο π. Παναγιώτης τούς επέδωσε α) τα επίσημα Διοριστήρια, υπογεγραμμένα αρμοδίως από τον Πρόεδρο του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄, β) από ένα συλλεκτικό τετράδιο (έκδ. Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου και ΕΛΤΑ) και γ) από ένα πατριαρχικό σταυρουδάκι ως ευλογία του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχου. 

Στη συνέχεια παρουσίασε τέσσερις Κυρίες της Ενορίας, οι οποίες θα είναι Αναπληρώτριες των τακτικών Επιτρόπων, οι ακόλουθες: 
1. Διονυσία Βυθούλκα-Κοντονή 
2. Διονυσία Κων. Ζαρκάδη 
3. Ιουλία Λαμπροπούλου 
4. Μαρία Μαμφρέδα-Ροδίτη. 

Τέλος, σύμφωνα με τη συνήθεια των τελευταίων ετών, ευλογήθηκαν και κόπηκαν τρεις (λόγω των πολλών εκκλησιασθέντων) παραδοσιακές ζακυνθινές Κουλούρες, το δε "ηύρεμα" έπεσε την καλή Ενορίτισσα και Αναπληρώτρια Επίτροπο κ. Διονυσία Βυθούλκα-Κοντονή. Εννοείται, το "ηύρεμα" εκπροσωπούσε μιαν εορταστική τσάντα με διάφορα δώρα. 

Έτσι, με ευχές και φιλικά χαμόγελα, έληξε η πρώτη λειτουργική σύναξη της Ενορίας μας για τη Νέα Χρονιά 2017! Μακάρι να αναδειχθεί για όλους ήπια, καρποφόρα και σωτήρια!

[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]

Δεν υπάρχουν σχόλια: