e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Αρχιερατική Λειτουργία για τους Αγίους Τιμόθεο και Μαύρα στο Μαχαιράδο Ζακύνθου


Πρωί Τετάρτης, 3ης Μαΐου 2017, η κωμόπολη Μαχαιράδο και όλη η Ζάκυνθος τίμησε τους Αγίους Μάρτυρες Τιμόθεο και Μαύρας, στον φερώνυμο περικαλλή Ναό τους, ο οποίος -ως γνωστόν- αποκαθίσταται συν τω χρόνω μετά το ολοσχερές ολοκαύτωμά του, το 2005. [Θυμηθείτε ΕΔΩ, το αποτρόπαιο εκείνο γεγονός]

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ενώ ομίλησε απ' άμβωνος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας. Ακολούθησε Λιτάνευση της περίπυστης νέας Εικόνας της Αγίας Μαύρας στους δρόμους του Μαχαιράδου και η εόρτια σύναξη έκλεισε με Δέηση ενώπιον της αγαπημένης Αγίας. Παρούσες ήταν οι τοπικές Αρχές, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ζακυνθίων κ. Παύλο Κολοκοτσά. 
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Μπράτης, Παναγιώτης Κλάδης και π. Π. Κ.]
























































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: