e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Αρχιερατική Λειτουργία, με Χειροτονία Πρεσβυτέρου, στον πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας Τριάδος πόλεως Ζακύνθου




Πρωί Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, 5ης Ιουνίου 2017, στον πανηγυρίζοντα περικαλλή Ναό της Αγίας Τριάδος πόλεως Ζακύνθου, όπου θησαυρίζεται η περιώνυμη και περίπυστη Εικόνα της Παναγίας της Λαουρένταινας, μέσα σε πρωτότυπο και παλαιότατο χρυσοξυλόγλυπτο θρόνο. 
     Της Ευχαριστιακής Συνάξεως για την "του Αγίου Πνεύματος επιδημίαν" προέστη ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, συμπαραστατούμενος από ευάριθμους Ιερείς. Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας έγινε η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία τού μέχρι τούδε ευλαβούς Διακόνου Δημητρίου Αποστολοπούλου, ο οποίος αναλαμβάνει στο εξής την Ενορία του χωριού Τραγάκι Ζακύνθου. 
     Πάμπολλοι προσκυνητές, συγγενείς και φίλοι του νεοχειροτονούμενου κατέκλυσαν τον Ναό, ο δε Μητροπολίτης απηύθυνε προς τον νέο Πρεσβύτερο καρδιακές νουθεσίες για καλή πορεία στον πνευματικό γεώργιο που τού αναθέτει η τοπική Εκκλησία. 
[Φωτογραφίες: Σπύρος Νέγκας και Γιάννης Μπούτης]












































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: