e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Οι Ορθόδοξοι Βουλευτές της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στο Μοναστήρι Grottaferrata της Ρώμης





















Θερμή η υποδοχή των 100 και πλέον Ορθοδόξων βουλευτών, της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), απ όλο τον κόσμο,  στο μοναστήρι της Grottaferrata, χθες Κυριακή απόγευμα 25 Ιουνίου 2017, με την ευκαιρία της 24ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ, που έγινε στην πλατεία της ιστορικής αυτής ελληνόρρυθμης-ελληνόφωνης Μονής. 

Τους αφιχθέντες υποδέχτηκαν με σχετικές στην περίπτωση προσφωνήσεις,  ο Ηγούμενος της Μονής, ο οικείος Επίσκοπος, ο Δήμαρχος της περιοχής και άλλοι Ιταλοί επίσημοι. 

Εκ μέρους των Ορθοδόξων Βουλευτών αντιφώνησαν, ευχαριστώντας για τη θερμή υποδοχή και εν γένει φιλοξενία,  ο πρόεδρος της ΔΣΟ, βουλευτής κ. Ποπώφ, ο Γεν. Γραμματέας βουλευτής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο ποντιακής καταγωγής Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννης,  ο οποίος και ανάγνωσε το μήνυμα της Α. Θ. Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τον οποίον και εκπροσωπούσε. 

Τέλος, στα ελληνικά έψαλαν διάφορους ύμνους οι Πατέρες της Μονής μαζί με το συγκεντρωθέν στην πλατεία πλήθος κόσμου. 

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της Μονής και ιδιαίτερα στην πλούσια σε κώδικες Βιβλιοθήκη, όπου εκεί μίλησαν για την σημασία του Διαλόγου μεταξύ των Εκκλησιών, για την Ενότητα του Χριστιανικού Κόσμου. 

Στο Αρχονταρίκι της Μονής προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα και έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. 

Σήμερα, 26 τρ. μηνός, άρχισαν κανονικά οι εργασίες της 24ης Γεν. Συνέλευσης της ΔΣΟ στο Ιταλικό Κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: