e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Προεορτάζουμε (9.7.2017) τον λαοφίλητο άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη


Την ερχόμενη Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017, στον Ναό της Παναγούλας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, προ-εορτάζουμε τον παναγαπητό νέο Όσιο της Εκκλησίας μας, το κόσμημα και καύχημα του αθωνίτικου Μοναχισμού, Παΐσιο τον Αγιορείτη.

Ως γνωστόν από διετίας έχει ιστορηθεί εκφραστικό Εικόνισμα του τιμωμένου Οσίου, ευλαβής δωρεά της Εκκλησιαστικής Συμβούλου κ. Ντενίκας Κοντονή, διά χειρών του εξαίρετου αγιογράφου Αναργύρου Σκαλιώτου. 

Έτσι, κατά την κυριακάτικη Ευχαριστιακή Σύναξη θα ψαλούν τροπάρια από την Ακολουθία του αγίου Παϊσίου, θα ευλογηθούν Αρτοκλασίες (προσφορά ευσεβών ενοριτών) και εόρτια Κόλυβα (προσφορά του Ιερέως Ιωάννου Ρένεση, Εφημερίου Φαγιά και Δράκα, εις ανάμνησιν της καλλίκαρπης διακονίας του στον Ναό μας).

Όσοι πιστοί, προσέλθετε!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια: