e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Παράκληση στην Παναγία τη Βλαχέραινα Μπανάτου και το πρώτο segno του Πανηγυριού της Παναγούλας 2017































Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες του υδραργύρου, ευάριθμοι πιστοί -κυρίως μετανάστες, που επιστρέφουν καλοκαιριάτικα στη γενέτειρα- έφθασαν απόψε έως τον ευκτήριο οίκο της Παναγίας της Βλαχέραινας Μπανάτου, εκεί όπου υπήρχε παλαιό μοναστήρι, για να συμμετάσχουν στον υπαίθριο Παρακλητικό Κανόνα που εψάλη προς την Θεοτόκο Μητέρα. Τα ψάλματα απέδωσαν οι Ιεροψάλτες κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας και Ιωάννης Κλάδης, ο δε Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ομίλησε προς τους συγκεντρωμένους για το ότι κατέχουμε οι άνθρωποι τον "άνθρωπό μας", δηλαδή την Παναγία, στους ουρανούς ως μεσίτρια υπέρ μας προς τον οικτίρμονα Υιό Της και Θεό μας!

Παράλληλα άρχισαν απόψε οι προετοιμασίες για το επικείμενο, σε λίγες μέρες, 15αυγουστιάτικο Πανηγύρι της Παναγούλας Μπανάτου 2017, με το πρώτο segno (δηλαδή: σινιάλο - ειδοποίηση, με κροτίδες, μάσκουλα και κωδωνοκρουσίες). Με αυτό τον πατροπαράδοτο τρόπο ειδοποιείται η περιφέρεια ότι επίκειται το πολυαναμενόμενο Πανηγύρι της περιοχής. Πολλοί αντεταδόροι μαζεύτηκαν στο πλάτωμα της Παναγούλας για να δουν τα πρώτα πυροτεχνήματα, τα οποία μάλιστα θα επαναλαμβάνονται κάθε βράδυ. Ικανοποιημένοι όλοι ευχήθηκαν ο ένας στον άλλο: "Και του χρόνου"!!!

[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]

Δεν υπάρχουν σχόλια: