e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Επίσημο Συλλείτουργο των Πατριαρχών Αλεξανδρείας και Σερβίας στο Βελιγράδι | Саборна патријарашка Литургија у храму Светог Саве [video + φωτογραφίες]


Πρωί Κυριακής, 24ης Σεπτεμβρίου 2017, στον περικαλλή Ναό του Αγίου Σάββα του Δήμου Βρακάρ της πόλεως του Βελιγραδίου, συλλειτουργούντων του Αλεξανδρινού Προκαθημένου Μακ. κ.κ. Θεοδώρου Β΄ και του Προεστώτος της Σερβικής Εκκλησίας Μακ. κ. Ειρηναίου. 
     Το Συλλείτουργο ήταν στο πλαίσιο της Ειρηνικής Επισκέψεως του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας στη Σερβία και διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας συναντιλήψεως και εν Χριστώ αγάπης. 
     Ο φιλοξενών Μακ. κ. Ειρηναίος αναφέρθηκε στο χρέος της Ενότητος των κατά τόπους Εκκλησιών εν τω κοινώ Αγίω Ποτηρίω και στις ιεραποστολικές προσπάθειες ανά την αφρικανική ήπειρο του υψηλού φιλοξενουμένου. 
     Αντιφωνώντας ο Αλεξανδρινός Πρωθιεράρχης ευχαρίστησε θερμά και γοήτευσε Κλήρο και Λαό με την μειλιχιότητα και την θεολογική αρματωσιά του λόγου του. Επισήμανε ότι αυτός και οι συνοδοί του έχουν έρθει, όχι ως ακόλουθοι του πρωτοκόλλου και της εθιμοτυπίας, αλλά προσκυνητές της σερβικής γης, της ποτισμένης από μαρτυρικό αίμα. Ονόμασε μάλιστα τον Πατριάρχη Ειρηναίο, φερώνυμο της Ειρήνης. 
     Ακολούθησε παρασημοφόρηση των Αλεξανδρινών εκ μέρους του Σέρβου Προκαθημένου.


















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: