e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Τιμώντας τον Άγιο Απόστολο Ιωάννη, τον Ευαγγελιστή της Αγάπης, στα Νέα Σεπόλια


Πρωί Τρίτης, 26ης Σεπτεμβρίου 2017, εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, επιστηθίου μαθητού του Κυρίου Ιησού, το Νυχθημερόν εκκλησιάστηκε στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ναό των Νέων Σεπολίων. 

Στην εόρτια Ευχαριστιακή Σύναξη προεξήρχε ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ενώ στο ιερό Βήμα παρίστατο συμπροσευχόμενος ο Θεοφ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος. Έψαλε χορός ιεροψαλτών, με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη κ. Ζαχαρία Κοντοφρύδη. 

Τον θείο λόγο κήρυξε απ' άμβωνος ο Ιεροκήρυκας Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Καραμολέγκος, ο οποίος, ομιλώντας περί του Ευαγγελιστού της Αγάπης, εστίασε στο κοινό χρέος των Χριστιανών: την εφαρμοσμένη Αγάπη, δίχως όρους και όρια. 

Ακολούθησε πλούσιο πρωινό στο Αρχονταρίκι του Ναού, το οποίο παρέθεσε ο ρέκτης της εκκλησιαστικής τάξεως Προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Χερουβείμ Μεστούσης, μαζί με τους άψογους συνεφημερίους του Πρωτοπρεσβυτέρους Κωνσταντίνο Χατζηγιάννη και Γεώργιο Μπικάκη. 

Σημειωτέον, κάτω από τον μεγαλοπρεπή Ναό υφίσταται Παρεκκλήσιο και απότμημα Λειψάνου του Οσίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου.

[Φωτορεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου]
























































Δεν υπάρχουν σχόλια: