e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Ανυψώθηκαν σε "Γέροντες" οι Μητροπολίτες Ναϊρόμπι και Καμπάλας












Από σήμερα (24.10.2017), όπως είχε ανακοινωθεί, συνεδριάζει η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Αλεξανδρινού Πατριαρχείου, υπό την προεδρία του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄. Κατά την πρώτη ημέρα, όπως ήδη σε άλλη δημοσίευσή μας ανακοινώσαμε, ανυψώθηκε σε Μητρόπολη η μέχρι τούδε Επισκοπή Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, ο δε Επίσκοπός της κ. Παντελεήμων ονομάστηκε Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, Υπέρτιμος και Έξαρχος Ατλαντικής Αφρικής. Δείτε σχετικά ΕΔΩ.

Επίσης, κατά την σημερινή συνεδρία, προτάσει του Αλεξανδρινού προκαθημένου, ονομάστηκαν Γέροντες οι Σεβ. Μητροπολίτες Ναϊρόμπι κ. Μακάριος και Καμπάλας κ. Ιωνάς, αναγνωριζόμενοι έτσι από τον Πατριάρχη και το ιερό σώμα των Ιεραρχών της Αλεξανδρινής Εκκλησίας ως Ιεράρχες, οι οποίοι έχουν συνεισφέρει επί δεκαετίες το παν δυνατόν στην μεγάλη υπόθεση της διαδόσεως του Κυριακού λόγου στον αφρικανικό αγρό. Οι τιμηθέντες Αρχιερείς ανταπέδωσαν λόγους ευχαριστίας εν συγκινήσει βαθεία!

ο Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακάριος

ο Μητροπολίτης Γέρων Καμπάλας κ. Ιωνάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: