e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Νέος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Λαμπρινάκος [+ video]


Κείμενο: π. Παναγιώτης Καποδίστριας, 6.10.2017

Με 54 κανονικές ψήφους των Ιεραρχών των συγκροτούντων την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξελέγη πριν λίγα λεπτά νέος Μητροπολίτης της χηρευούσης Ι. Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Λαμπρινάκος, μέχρι τώρα Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος είναι αδελφός της περιώνυμης Ι. Κοινοβιακής Μονής Βουλκανιωτίσσης Μεσσηνίας και χειροτονία του μακαριστού Μητροπολίτου Μεσσηνίας κυρού Χρυσοστόμου (Θέμελη). Ο ίδιος τον ανέδειξε Πρωτοσύγκελλό του και άμα τη εκδημία του συμπεριελήφθη στο τριπρόσωπο (το 2007) για Μητροπολίτης Μεσσηνίας. Εκλεγέντος όμως του σημερινού Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου (Σαββάτου), συνέχισε να υπηρετεί τον νέο Μητροπολίτη και την Μητρόπολη Μεσσηνίας ευόρκως από την θέση πάντα του Πρωτοσυγκέλλου. 

Ο Εψηφισμένος κ. Θεόκλητος περικοσμείται με τα χαρίσματα της ευπροσηγορίας, της ανοικτότητας, της καλοσύνης, της συνεργατικότητας, έχει δε πολυετή εμπειρία στα διοικητικά της Εκκλησίας, υπεραγαπώντας συνάμα τον Μοναχισμό, στέλεχος του οποίου υπήρξε εξ απαλών ονύχων και ο ίδιος. 

Από την θέση αυτήν, ο υπεύθυνος και οι συνεργάτες του e-περιοδικού Νυχθημερόν, εύχονται στον μόλις εκλεγέντα νέο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων π. Θεόκλητο, με τον οποίον συνδέονται φιλικά παλαιόθεν, να διατηρήσει την θεία Χάρη ζέουσα και κυριαρχική καθ' όλη την διάρκεια της νέας ιερής θητείας την οποίαν σήμερα επωμίζεται, αυτήν της Αρχιερωσύνης, όντας τύπος και υπογραμμός του πρώτου Αρχιερέως και Κυριάρχου της Ιστορίας Κυρίου Ιησού Χριστού! Άξιος!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: