e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Η εορτή του Αγίου Λουκά στον φερώνυμο Ναό των Κουρτεσαίων Κουκουναρίας Μπανάτου εν Ζακύνθω


Πρωί Τετάρτης, 18ης Οκτωβρίου 2017, ημέρα κατά την οποία τιμάται η ιερή μνήμη του αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, στο γραφικό εξωκλήσι του Αγίου Λουκά της Οικογένειας Κουρτέση, στην Κουκουναρία, δηλαδή την δεύτερη Ενορία του Μπανάτου. 

Συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο οικείος Εφημέριος Ιερομόναχος Πορφύριος Γουσέτης. Έψαλαν οι κ.κ. Σπυρίδων Έκτορας, Διονύσιος Μούσουρας και Παναγιώτης Μούσουρας. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο π. Παναγιώτης Ποταμίτης, Εφημέριος των Ενοριών Αγίων Πάντων και Γαλάρου της Ζακύνθου.

Ο π. Παναγιώτης, ομιλώντας απ' άμβωνος προς το εκκλησιαζόμενους του συνοικισμού, αναφέρθηκε στον βίο και την πολιτεία του τιμωμένου Ευαγγελιστού, όπως και στην αναγκαιότητα συμμετοχής του σύγχρονου ταλαίπωρου ανθρώπου στο σώζον Ποτήριο της Ζωής, ήτοι την Θεία Ευχαριστία. 

Μετά το πέρας του Ιερατικού Συλλείτουργου η εκ των ιδιοκτητών του Ναού κ. Αικατερίνη Αβούρη-Κουρτέση, σεβαστή συνταξιούχος διδασκάλισσα, προσέφερε καφέ και κεράσματα στο παρακείμενο σπίτι της.

[Φωτογραφίες: Παναγιώτης και Νικόλαος Μούσουρας]




































































Δεν υπάρχουν σχόλια: