e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Η μεταχριστουγεννιάτικη Σύναξη της Παναγίας στο Μπανάτο Ζακύνθου και τα ονομαστήρια του Εφημερίου


Σύναξη προς τιμήν της Παναγίας Μητέρας πραγματοποιήσαμε σήμερα στον ευπρεπισμένο Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, αναθυμούμενοι λειτουργικώς ότι Εκείνη απετέλεσε τη χώρα του Αχωρήτου, η οποία δάνεισε τα αγνά αίματά Της για να κατέλθει στα ανθρώπινα ο Ουρανός. 
     Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ομίλησε δι' ολίγων για το μυστήριο αυτό της θείας Ενανθρωπήσεως. Αρκετοί κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. 
     Όλοι εντέλει ευχήθηκαν στον Εφημέριο για την αγομένη σήμερα ονομαστική εορτή του, δεδομένου ότι οι Ζακυνθινοί, οι φέροντες το όνομα "Παναγιώτης" εορτάζουν τα ονομαστήριά τους κατά την ημέρα της Συνάξεως της Θεομήτορος, κάθε 26η Δεκεμβρίου. 
     Για τον ίδιο σκοπό έφθασαν έως το πρεσβυτερείο, δηλαδή για να ευχηθούν στον π. Παναγιώτη, οι Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ο Καθηγούμενος της Μονής Στροφάδων και Αγ. Διονυσίου Γέροντας Διονύσιος και άλλοι Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου.


























































2 σχόλια:

Διονύσιος Ποταμίτης είπε...

Χρόνια πολλά, πάτερ.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Και εις έτη πολλά, πάτερ, αφού έτσι το θέλει και το Ζακυνθινό έθιμο! Καλή χρονιά και ευλογημένη!