e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Ιερατικό Συλλείτουργο τιμώντας τους Τρεις Ιεράρχες, Προστάτες της Παιδείας, εν Βανάτω της Ζακύνθου


Πρωί Τρίτης, 30ής Ιανουαρίου 2018, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, τιμώντας την κοινή μνήμη των Τριών Αγίων Ιεραρχών και Προστατών της Παιδείας: Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου. 
     Συλλειτούργησαν ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο π. Ιωάννης Ρένεσης, Εφημέριος Φαγιά και Δράκα. Το αναλόγιο τίμησαν οι Ιεροψάλτες κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας και Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης. 
     Εκκλησιάστηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής, οι οποίοι προσέφεραν και την καθιερωμένη Αρτοκλασία. Την ομιλία της ημέρας, για την προσωπικότητα και το έργο των τριών Αγίων, έκανε ο εκπαιδευτικός κ. Νικόλαος Αρβανιτάκης. 












































































Δεν υπάρχουν σχόλια: