e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Στιγμές από την κηδεία του Γέροντος Πλακίδα (Placide Deseille) στη Νότιο Γαλλία




Δημοσιεύονται ακολούθως χαρακτηριστικές στιγμές από την σημερινή (11.1.2017) Εξόδιο Ακολουθία του κοσμαγάπητου Γέροντος Πλακίδα (Placide Deseille), μιας από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Ορθοδοξίας στην Δύση, διατελέσαντος Ηγουμένου της περιώνυμης Μονής του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου, στην περιοχή Saint-Laurent-en-Royans της Νοτίου Γαλλίας. Της Νεκρωσίμου Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ενώ συμπαρέστησαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιωσήφ, ο Θεοφ. Επίσκοπος κ. Μάρκος (εκ του Πατριαρχείου Ρουμανίας), Πατέρες από την Αθωνική Μονή Σίμωνος Πέτρας, Κληρικοί, Μοναχοί και πλήθος λαού.

Ο μεταστάς εξεδήμησε προς Κύριον την περασμένη Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018. Ο Αρχιμανδρίτης Πλακίδας (Ρlacide Deseille) γεννήθηκε το 1926 και  ακολούθησε τον μοναχικό βίο ως Γάλλος Ρωμαιοκαθολικός. Το 1977 εισήλθε στην Ορθόδοξη Εκκλησία και εκάρη μοναχός στη Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Ορους. Εν συνεχεία ίδρυσε δύο μοναστήρια, σιμωνοπετρίτικα μετόχια στη Γαλλία. Εισερχόμενος μακάριος στην Αιωνιότητα, άφησε αγαθή μνήμη σπουδαίου Πνευματικού Πατρός και ευβριθούς Θεολόγου! Ας έχουμε την ευχή του!


































Δεν υπάρχουν σχόλια: