e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ιερό Ευχέλαιο ενώπιον του Τιμίου Ξύλου στο Αμμάν της Ιορδανίας


Απόψε (7/20 Μαρτίου 2018) το εξ Ιεροσολύμων Τίμιο Ξύλο του Σταυρού του Κυρίου Ιησού μεταφέρθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πόλεως Αμμάν της Ιορδανίας. 
     Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεώς του, τέλεσε το Μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου προς αγιασμόν των πολλών εκατοντάδων πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να προσκυνήσουν το πάνσεπτο Κειμήλιο της Χριστιανοσύνης. 
     Ομιλώντας ο Ποιμενάρχης, ευχαρίστησε για μιαν ακόμη φορά τον εγκρίναντα την μεταφορά του Σταυρού, για πρώτη φορά στην ιστορία, στην Ιορδανία, Μακ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄, τον και κυριάρχη της Σιωνίτιδος Εκκλησίας.


































Δεν υπάρχουν σχόλια: