e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Η Πεντηκοστή

Ο Χριστός ήρθε στην γη για να δείξει την αγάπη στον άνθρωπο, να κηρύξει σ' αυτόν την αγάπη και να αποδείξει την αγάπη Του γι' αυτόν! Η σταυρική θυσία και η ανάστασή Του απέδειξαν σε όλο το μεγαλείο της την αγάπη Του για τον άνθρωπο!

Η Ανάληψη ήταν το συμβόλαιο αγάπης με τον άνθρωπο, η υπόσχεση του παραδείσου. Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος ήταν η επιβεβαίωση της συμφιλίωσης του Θεού με τον άνθρωπο. 

Το Πανάγιο Πνεύμα ήρθε στην γη, για να μείνει κοντά στον άνθρωπο.
Ήρθε για να αγιάσει την ζωή του.
Ήρθε για να του ανοίξει τα πνευματικά μάτια, για να δει την αλήθεια.
Ήρθε για να του αποκαλύψει την αλήθεια.
Ήρθε για να δώσει πνοή ζωής στον νεκρωμένο άνθρωπο.
Ήρθε για να επαναφέρει τον άνθρωπο.
Ήρθε για να τον οδηγήσει στον παράδεισο.

Το Πανάγιο Πνεύμα χορηγεί τα πάντα στην ζωή μας. Αυτό φωτίζει τους προφήτες, δίδει το χάρισμα της ιερωσύνης, δίδει σοφία Θεού σε αγραμμάτους, συγκροτεί όλον τον θεσμό της Εκκλησίας.

Η δοξολογία μας προς την Τριαδική Θεότητα ας είναι ελάχιστο αντίδωρο του πλούτου της χάριτος, που έχει προσφέρει σ' εμάς, τους αμαρτωλούς! Μας άνοιξε τα μάτια, για να δούμε τον φωτισμένο δρόμο, που οδηγεί στον παράδεισο. Μας συμφιλίωσε με τον Θεό, μας χάρισε πάλι τον παράδεισο! 

Τριάς Αγία δόξα Σοι!

+Αρχ. Βαρθολομαίος, Καθηγούμενος Ι. Μ. Εσφιγμένου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: